11,00 satiSvečani salon zgrade Grada – Paraolimpijska Akademija „Junior” primljena je u članstvo Fudbalskog saveza Srbije, a rešenje o prijemu Goranu Nikoliću generalnom sekretaru PAK uručiće potpredsednik FSS Ivan Ćurković. S obzirom na to, da je reč o regionalnom projektu baziranom na dugogodišnjoj prekograničnoj saradnji, svečanosti će prisustvovati šestočlana visoka delegacija grada Mostara i Sportskog saveza grada Mostara, prva sekretarka ambasade BiH Ivanka Bulić, kao i predstavnici Delta Fondacije. Tom prilikom biće potpisan protokol o saradnji PAK ‘’Junior’’ sa Sportskim savezom grada Mostara i Savezom slepih Srbije. U ime grada Kragujevca svečanosti će prisustvovati Boris Kovačević član Gradskog veća za vanprivredu i Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika za sport.

12,00 satiSvečani salon zgrade Grada – Dalibor Jekić član Gradskog veća za privredu organizuje prijem za članove kulinarskog ogranka ‘’Horeka’’ ( profesionalno udruženje pokrenuto sa misijom unapređenja ugostiteljstva ), koji su na Petom internacionalnom takmičenju kulinara u Alanji ( Turska ) u konkurenciji od preko 600 takmičara osvojili četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Nagrađeni tim čine: Vujadin Vujadinović potpredsednik ‘’Horeka’’ za Srbiju i menadžer tima, Vladimir Arsenijević profesor Turističko – ugostiteljske škole ‘’Toza Dragović’’ i mentor ekipe, Stefan Nikolić i Aleksandar Milanović studenti Visoke hotelijerske škole u Kragujevcu

16,30 satiPlaza ( atrijum ) – u okviru obeležavanja 14. novembra – svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti uz podršku grada Kragujevca, organizuje događaj pod nazivom ‘’Svetski dani dijabetesa u Kragujevcu’’ u okviru kojih je planirana implementacija brojnih zdravstveno – sportskih događaja. U ime grada Kragujevca manifestaciju će otvoriti Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

Odeljenje za poslove informisanja
www.kragujevac.rs