Sajam3

Tri sajamska dana ispunjena atraktivnim prezentacijama više od 120 učesnika iz zemlje i inostranstva, edukativnim radionicama i stručnim predavanjima, kao i veliki broj posetilica obeleželi su VII Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i Sajam zimnice i domaće radinosti, koji su održani od 26. do 28. novembra na Šumadija sajmu u Kragujevcu.

Organizator XII Medjunarodnog sajma turizma i seoskog turizma i Sajma zimnice i pratećeg Sajma zimnice i domaće radinosti, Gradska turistička organizacija “Kragujevac”, prema ocenama turističkih stručnjaka i samih učesnika, uspeo je da ove godine objedini turističku ponudu Srbije i da je prezentira na izuzetno visokom nivou, naročito u oblasti seoskog turizma.

I prateći sadržaji održani u Medija centru Šumadija sajma izazavali su veliko interesovanje učesnika koji se bave seoskim turizmom, posebno edukativne radionice na kojima su imali priliku da nauče da naprave internet prezentaciju svog domaćinstva ili da napišu projete za apliciranje za srestva iz predspristupnih fondova Evropske unije.

I poslednjeg sajamskog dana na Šumadija sajmu bilo je puno postilaca, mozda i najviše tokom celog sajma.

Takvo interesovanje pokazuje da je kragujevački Sajam turizma i seoskog turizma stekao reputaciju događaja koji je prevazišao usko stručni karakter i ostao respektibilan brend kojim se Šumadija s pravom ponosi.

Izvor: RTK