Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.

Nebojša Stefanović je, na konferenciji za novinare, rekao da se premijer Aleksandar Vučić dobrovoljno podvrgao detektoru laži i “negirao optužbe koje su protiv njega brutelno iznesene” u listu Kurir.

Ministar je naveo da je MUP Srbije primio obaveštenje od predsednika Vlade na okolnosti optužbe i da je prošao poligrafsko testiranje.

“Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada video Aleksandra Kornića, za kojeg se navodi da se sastajao sa njim i tražio određene stvari, da li mu je ikada nudio stranačku funkciju, novac ili bilo šta drugo u zamenu za neistinito svedočenje”, rekao je Stefanović.

Istakao je da je premijer na sva pitanja odgovorio sa “ne” i da je detektor laži pokazao da govori istinu.

“Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornića, nikada sa njim nije sedeo bilo gde, a naročito ne u kafani, Vučić retko ide u bilo kakve kafane”, rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao da će MUP sprovesti istragu koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem izneo “brutalne informacije i širenje laži protiv predsednika vlade”.

“MUP će pokušati da dođe i do Kornića i da ga sasluša, pa se nadam da će se Tužilaštvo dalje oglasiti”, naglasio je Stefanović

Kako je rekao, moramo da pokažemo da će Srbija biti pravna država, da njom neće upravljati kriminalci i da će svim resursima da se bori protiv destabilizacije.

“Premijer je pokazao da je jedan od nas, običan građanin, i pokazao da je normalan čovek kome je istina i pravda preča od bilo kakve funkcije”, istakao je Stefanović.

Ministar policije je dodao da je uhapšen i S. M. iz Šehovića u BiH, bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Srbije, koji je u vezi sa barsko-budvanskom krimilanom grupom.

“Privedeni S. M. je više puta zatečen u obilasku porodičnog doma Vučića. Nakon privođenja je više puta menjao iskaz. U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže koji su motivi ovakvog postupanja”, dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, MUP radi na rasvetljavanju slučaja.

„Pojačane su mere bezbednosti predsednika vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsednika Vlade i njegove porodice”, dodao je Stefanović.