Zavod

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika od danas je u stoprocentnom vlasništvu države, nakon potpisivanja Sporazuma o zameni ispunjenja i Ugovora o prenosu udela između Republike Srbije i Grupe Zastava vozila.

Posebnom odlukom ova zdravstvena ustanova biće pod ingerencijom Grada Kragujevca kao deo primarne zdravstvene zaštite.

Dugogodišnji problem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika koji je bio u restruktuiranju kao deo Grupe Zastava vozila konačno je rešen preuzimanjem od strane države.

Potpisivanje Sporazuma o zameni ispunjenja i Ugovora o prenosu udela između države Srbije i ove zdravstvene ustanove je istorijski trenutak, ocenila je direktorka Milinka Todorović Baralić.

Predsednik Grupe Zastava vozila Dragan Srejović, ocenio je da je vrednost ove transakcije sa državom oko 500 miliona dinara ali da najvešu vrednost nose upravo zaposleni.

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika biće pod ingerencijom loklane samouprave, donošenjem posebne odluke.

Inače se neće mnogo menjati u radu ove zdravstvene ustanove sa oko 38 hiljada osiguranika. Grad će biti dužan da ulaže u tehničko opremanje ili druge infrastrukturne radove.

U Zavodu je zaposleno 260 radnika, od toga 175 zdravstvenih a zahvaljujući kvalitetu svog rada postao je referentna zdravstvena ustanova i nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Izvor: RTK