Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević i zamenik predsednika Slavica Kominac održali su jutros konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je predsednik Milan Urošević zakazao 35. sednicu gradskog paralmenta za petak 11. decembar sa početkom u 9 časova.

U skladu sa budžetskim kalendarom i važećim Zakonom pred odbornicima će se, prema rečima predsednika Skupštine grada Milana Uroševića, naći predlog Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu.

Urošević je rekao da je planirani budžet, u iznosu od 10 milijradi 836 miliona dinara, programski i da je u odnosu na ovogodišnji napravljen korak dalje u izradi programskog budžeta.

Skupština grada trebalo bi da usvoji i Odluku o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju kojom će se proširiti prava građana u ovoj oblasti.

Planirano je da grad Kragujevac finansira treći pokušaj vanteleslne oplodnje za 40 parova za šta su predviđena sredstva u budžetu u iznosu od 10 miliona dinara. Odluka će, ukoliko gradski paralment da saglasnost, stupiti na snagu 1. januara 2016. godine.

Odbornici Skupštine grada trebalo bi da daju i saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja SC Mladost i Preduzeća za izgradnju grada, kao i saglasnost na Odluke o izmenama finansijskih planova Centra za negovanje tradicionalne kulture ”Abrašević”, Istorijskog arhiva Šumadije i Zavoda za zaštitu spomenika kulture za 2015. godinu, zbog usaglašavanja sa rebalansom budžeta koji je usvojen na prošloj sednici.

Skupština grada razmatraće i predlog Odluke o izmenama Odluke o komunalnih delatnostima na teritoriji grada Kragujevca.

Konsultacijama sa predsednikom i zamenikom predsednika Skupštine grada, Milanom Uroševićem i Slavicom Kominac, prisustvovali su predstavnici svih odborničkih grupa u gradskom parlamentu.

Izvor: RTK