Knjiga Vujanski krst Patrijarha Pavla, autora Slobodana M. Radulovića, predstavljena je publici u Eparhijskom domu Saborne crkve.

U pitanju je publikacija koja donosi svedočenja o Patrijarhu Pavlu, četvorice arhijereja srpske pravoslavne crkve.

Arhimandrit Jovan Radosavljević, Jovan Nikitović, nedavno upokojeni Sava Studenički i otac Georgije, dobro su poznavali Patrijarha Pavla, divili mu se i učili od njega.

Tugovali su i govorili o ovom svetom čoveku u emisiji državne televizije na dan njegovog upokojenja, a autor ove knjige je došao na ideju da njihova svedočenja objavi u pisanoj formi. Tako je nastala knjiga Vujanski krst Patrijarha Pavla.

Knjiga Vujanski krst Patrijarha Pavla, donosi anegdote iz života patrijarha, ali i vredne pouke koje su iz razgovora sa njim upijali oni koji bi se našli u njegovom okruženju.

Izmedju ostalog knjiga govori i o čudima Patrijarha Pavla i o njegovom sopstvenom, čudesnom isceljenju.

U Eparhijskom domu Saborne crkve promovisana, knjiga Slobodana M. Radulovića o Patrijarhu Pavlu, izazvala je veliku pažnju javnosti.

Osim autora i recenzenta, čuli smo ove večeri i reč književnika Radenka Bjelanovića o ovom značajnom izdanju, a izvode iz knjige je čitao dramski pisac Vladimir Đorđević.

Izvor: RTK