Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je građanima Srbije Novu godinu, uz poruku da nas očekuju bolji dani.
“Ništa novo ako vam kažem da je jedna teška godina iza nas, novo ako vam kažem da nas očekuju bolji dani. U to sam ubeđen”, naveo je Nikolić u novogodišnjoj čestitki koju je objavio na svom Tviter nalogu.
On je rekao da svi rezultati ostvareni od konstituisanja nove vlade govore u prilog tome da sa malo više optimizma, vere i sa osmehom na licu možemo da očekujemo ono što će se desiti 2016. i posebno u godini posle nje.
Predsednik je ocenio da je otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU konačni znak da smo stabilizovali državu i da smo na dobrom putu, a da sada mnogo toga zavisi od nas.
Nikolić kaže i da dobri i prijateljski odnosi koje Srbija ima sa svim zemljama u svetu garantuju da će uvek imati oslonac – nekad levo, nekad desno, nekad na istoku, nekad na zapadu.
“Da nećemo imati nijednog neprijatelja, da ćemo imati samo države koje će se utrkivati koja više može da učestvuje u našem oporavku i našim željama da svim građanima Srbije ostvarimo bolji život”, naveo je Nikolić.
On je građanima čestitao predstojeće praznike sa željom da ih dočekaju u krugu porodice koja “ima više razloga za sreću nego do sada”.
“U krugu porodice koja ima više nade u bolju budućnost nego do sada, u krugu porodice pošto je to naš stari vekovni i prošli i budući srpski običaj, u krugu onih koje najviše volite, da sa njima podelite i muku i radost i obećavam mnogo više da podelite radosti ubuduće nego do sada”, rekao je Nikolić.

Izvor: RTS