Sneg koji intenzivno pada poslednjih deset sati zavejao je puteve prvog i drugog reda ali nije izazvao veće probleme na putevima u Šumadiji.

Zimska služba radi punim kapacitetom i u ovom trenutku na raščišćavanju snega, na teritoriji Kragujevca kao i na seoskom području, angažovano je ukupno 11 ekipa, od čega četiri na selu i sedam u gradu.

Iako je planom rada Zimske službe predviđeno da u gradu bude angažovano pet ekipa, zbog pojačanog intenziteta padavina, uključena su još dva specijalizovana vozila.

Putni pravci posipaju se rizlom i solju, a na čišćenju trgova i trotoara angažovane su ekipe JKP “Čistoće” i “Zelenila”.

JKP “Čistoć” održava oko 500 kilometara gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva. Aktivnosti Zimske službe se usklađuju sa vremenskim prilikama, odnosno količinom i intezitetom padavina, a to znači da je Zimska služba prema potrebi, kao i do sada, aktivna 24 časa.

Inače, kako nam je saopšteno, u tom preduzeću na zalihama ima dovoljno industrijske soli i rizle.

U svakom slučaju u ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, jer je zaustavni put vozila duži.

Telefon kontakt centra JKP “Čistoće” 501 180 zbog novogodišnjih praznika od sutra će ponovo biti u funkciji, a tokom dana dežurni telefon za sve eventualne probleme je 060 234 00 16.

Izvor: RTK