Od početka snežnih padavina zbog povreda na javnim mestima Klinika za ortopediju Kliničkog centra u Kragujevcu, primila je 13 pacijenata sa prelomima gornjih i donjih ekstremiteta kao i lakšim uganućima.

Dvoje je zadržano na daljem lečenju.

Lekari upozoravaju na opreznost u slučaju pojave ledene kiše, koja se najavljuje.

I služba Hitne pomoći zbog neraščišćenih puteva u udaljenim delovima grada i prigrada moći će da računa na još jedno terensko vozilo koje će im je danas ustupilo Odeljenje za vanredne situacije Grada.

Tokom prepodneva ambulanta Klinike za ortopediju uglavnom je bila prazna, jer je samo troje pacijenata zatražilo pomoć zbog povrede na ekstremitetima prilikom pada na ulici.

Medjutim tokom jučerašnjeg dana bilo je 10 intervencija sa težim i lakšim povredama.

Dvoje je zadržano na hospitalnom lečenju.

I u Službi hitne medicinske pomoći kažu da je bilo dosta posla tokom poslednja dva dana a sneg je otežavao odlaske do udaljenih gradskih i prigradskih naselja gde nisu očišćeni putevi.

Pešaci treba više da paze kada su na ulici zbog nepovoljnih vremenskih prilika upozoravaju ortopedi, ali i da vode računa o obući koju nose posebno u uslovima ledene kiše koja se najavljuje.

Inače, pored dva terenska vozila koje poseduje služba Hitne pomoći, gradsko Odeljenje za vanredne situacije ustupiće i svoje, kako bi ekipe stigle i do udaljenih delova grada i tako pomogli pacijentima i u težim zimskim uslovima.

Izvor:RTK