Uveče, tokom noći na sredu (5. / 6.01.2016.) i u sredu ujutru ponegde, uglavnom na severu i zapadu, a sutra tokom većeg dela dana na istoku Srbije ledena kiša. Više kiše očekuje se na jugu zemlje, lokalno oko 30 mm za 12 h.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 05.01.2016.
Umereno i potpuno oblačno, veći deo dana bez padavina, uveče i tokom noći u zapadnin, jugozapadnim i južnim a u drugom delu noći u ostalim krajevima mestimično sa kišom, koja će se ponegde lediti pri tlu, u planinskim predelima i sa susnežicom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od -3°C do 5°C.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 06.01.2016.
Oblačno, mestimično sa kišom koja će se ujutru ponegde, uglavnom na severu i zapadu, lediti na tlu. U planinskim predelima sa kišom i susnežicom, a na istoku tokom većeg dela dana sa ledenom kišom. Više padavina očekuje se na jugu zemlje. U toku noći kiša će preći u susnežicu i sneg u većini mesta. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak i olujni, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -8°C na istoku do 3°C na jugu, najviša dnevna od 2 do 6°C, u Timočkoj Krajini oko -2°C.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 13.01.2016.god.)
U četvrtak oblačno, pre podne mestimično sa susnežicom i snegom, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Zatim do kraja perioda toplije, sa temperaturom iznad prosečnih vrednosti, sa prolaznim naoblačenjima sa kišom povremeno uz postepeno otapanje snežnog pokrivača.

KRAGUJEVAC, PROGNOZA VREMENA ZA: 05.01.2016.
Oblačno, tokom noći povremeno sa kišom. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura oko 2°C.

KRAGUJEVAC, PROGNOZA VREMENA ZA: 06.01.2016.
Oblačno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 1°C, najviša dnevna oko 4°C. U toku noći kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg.