Rođenje Gospoda Isusa Hrista u Sabornoj crkvi u Kragujevcu proslavljeno je Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio šumadijski episkop Jovan uz sasluženje sveštenstva Sabornog hrama.

Bogosluženju su prisustvovali brojni vernici, koji su svojim porodicama i sugrađanima poželeli da najradosniji hrišćanski praznik provedu u zdravlju i radosti.

Proslavu Božića, brojni građani započeli su prisustvom Svetoj arhijereskoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Kragujevcu, koju je služio episkop šumadijski Jovan sa sveštensvom.

Dan rođenja Isusa Hrista za vernike je, kako kažu, jedan od najradosnijih dana u godini, koji proslavljaju u krugu porodice i prijatelja, negujući tradiciju i narodne običaje.

Božićnom liturgijom kruniše se jedan od najvećih gospodnjih praznika.

U popodnevnim satima, na dan Božića, u Sabornoj crkvi služeno je Večernje. Drugog dana Božića, kada se proslavlja Sabor Presvete Bogorodice, vladika Jovan će Svetu liturgiju služiti u crkvi Svetog Pantelejmona u Stanovu.

Trećeg dana Božića, na dan Svetog prvomučenika i arhidjakona Stefana, episkop Jovan služiće Svetu liturgiju u hramu Svetog Save Srpskog na Aerodromu.

Takodje, drugog i trećeg dana Božića Sveta liturgija u Sabornoj crkvi biće služena od devet časova.

Izvor: RTK