Predstava ”Čarobna noć”, u produkciji Pozorišta za decu u Kragujevcu, pripremljena je kao poklon kragujevačkim mališanama za novogodišnje praznike.

Izvedena je u susret Novoj godini po gregorijanskom kalendaru, a u sredu,13. januara, ponovo će se igrati u večeri kada se čeka tzv pravoslavna, ili srpska Nova godina.

Najveća želja sve dece je da provode što više vremena sa svojim roditeljima. Oni, zbog posla, to sve ređe čine. Tako je, na žalost, i u vreme praznika.

U predstavi ”Čarobna noć” devojčica je tužna jer njena mama mora na posao i u novogodišnjoj noći. Iznenada, pojavi se Čarobnica koja zaustavi vreme i tada nastaje čarolija. Majka i ćerka kreću u magičnu avanturu, a što je najvažnije, zajedno su u trenucima kada najbliži jedni drugima treba da pokažu ljubav.

U ulozi devjčice je Jana Mijailović, glumica Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra, a ostale uloge su poverene glumcima Pozorišta za decu: Dubravki Đorđević, Neveni Brzaković i Vladimiru Đokoviću.

”Čarobna noć” je prva predstava u ovom Pozorištu namenski rađena za novogodišnje praznike, a to će i ubuduće biti praksa.

Mališani i njihovi roditelji mogu da uživaju u predstavi ”Čarobna noć” u sredu od 18 sati. Do kraja januara u njihovom Pozorištu očekuju ih omiljeni junacu: Pepeljuga, Crvenkapa, Petar Pan i mnogi drugi. Pozorišna čarolija se nastavlja i u 2016.

Izvor: RTK