U blizini pumpe kod Velikog parka, postavljen je saobraćajni znak za Zonu škole.

Znak najnovije generacije sa visokoreflektujućim svetlima, treba da upozori vozače da se u toj ulici kreću sporije i uz povećanu pažnju.

Inicijativu za postavljanje znaka za Zonu škole, pokrenula je Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove, kako bi povećala bezbednost učenika i ostalih učesnika u saobraćaju.

U saradnji sa preduzećem Parking servis, postavljena je vertikalna signalizacija na potezu od pumpe, do semafora kod Medicinske škole.

“Ova ulica je bulevarskog tipa. Iza nas je velika koncentracija škola i fakulteta, tako da je ovo identifikovano kao jedno opasno mesto i zato smo odlučili, da ovde, na osnovu stručne analize, postavimo ove nove znake”, kaže Andreja Ilić, načelnik GU za komunalne i inspekcijske poslove.

Postavljanje saobraćajne signalizacije u blizini škole pokrenuto je početkom školske godine, kada su na tri frekventne saobraćajnice postavljena ista upozorenja.

Prema najavi iz Gradske uprave za inspekcijske i komunalne poslove, ovo je kontinuirana akcija i uskoro će ispred svake škole biti postavljeni ovi reflektujući znaci.

Izvor: RTK