Za dane vikenda (16. i 17.01.) oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača. U subotu više snega u južnim, a tokom noći i u nedelju u istočnim i centralnim krajevima, od 10 do 20cm za 12h, lokalno i više. Zbog jakog severozapadnog vetra lokalno se očekuje stvaranje snežnih nanosa.
U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice ledeni dani (najviša temperatura ispod 0°C), ujutru umeren, a od utorka i jak mraz.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 15.01.2016.
Oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i u Timočkoj Krajini sa snegom. Krajem dana i tokom noći na severu prestanak padavina a sa padom temperature kiša će u nižim predelima centralne i južne Srbije preći u susnežicu i sneg uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, na jugu Banata i olujni, u postepenom skretanju na severozapadni. Najviša temperatura od 5 do 10°C, u Timočkoj krajini do 2°C.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 16.01.2016.
Oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Više snega očekuje se u južnim predelima, naročito posle podne i uveče. Vetar slab i umeren, na planinama i jak, severni i severozapadni pa se očekuje lokalno stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -3 do 1°C, najviša dnevna od 1 do 5°C.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 23.01.2016.god.)
U nedelju i ponedeljak pre podne oblačno, mestimično sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u centralnim i istočnim predelima, gde se očekuje od10 do 20cm za 12h, lokalno i više. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa. U ponedeljak posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno i uglavnom suvo, slab sneg očekuje se ponegde u planinskim predelima. Od nedelje do četvrtka ledeni dani (najviša temperatura ispod 0°C), u jutarnjim satima sa umerenim, a od utorka i jakim mrazem. Od petka malo toplije.

KRAGUJEVAC, PROGNOZA VREMENA ZA: 15.01.2016.
Oblačno, povremeno sa kišom, krajem dana sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša temperatura oko 8°C.

KRAGUJEVAC, PROGNOZA VREMENA ZA: 16.01.2016.
Oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 0°C, najviša dnevna oko 3°C.