Do ponedeljka pre podne (18.01.) očekuje se stvaranje (povećanje) snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 30 cm, u planinskim predelima od 30 do 60 cm, na jugu Vojvodine do 5 cm. Ponegde usled jakog vetra moguće je stvaranje snežnih nanosa. U nedelju, ponedeljak i utorak ledeni dani (temperatura tokom celog dana niža od 0 stepeni).

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 17.01.2016.
Oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina u istočnoj, južnoj i centralnoj Srbiji. Na severozapadu suvo. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni pa se očekuje lokalno stvaranje snežnih nanosa. Najviša temperatura od -2 do 2°C.

SRBIJA, PROGNOZA VREMENA ZA: 18.01.2016.
Oblačno, hladno, ujutro sa slabim i umerenim mrazem, mestimično sa snegom, uz manje povecanje snežnog pokrivača uglavnom u južnim i istočnim predelima. Od sredine dana postepeno razvedravanje najpre na severu, a tokom noći i u ostalim predelima.Vetar umeren, povremeno jak severni, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Usled jakog vetra ponegde je moguće stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od -7 do -4 °C. Najviša dnevna temperatura od -3 do 0 ° C.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 25.01.2016.god.)
U utorak i sredu jutro hladno sa umerenim i jakom mrazem, ponegde kratkotrajnom maglom. U utorak tokom dana sunčano. U sredu veći deo dana malo i umereno oblačno, malo toplije, krajem dana i toku noći i u četvrtak tokom dana ponegde sa snegom. Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, u petak i subotu ponegde sa slabim snegom, a od nedelje malo toplije pa je u nižim predelima moguća slaba kiša.

KRAGUJEVAC, PROGNOZA VREMENA ZA: 17.01.2016.
Oblačno i hladno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najviša temperatura oko -1°C.

KRAGUJEVAC, PROGNOZA VREMENA ZA: 18.01.2016.
Hladno, ujutro umeren mraz. Tokom dana oblačno, povremeno sa slabim snegom i manjim povećanjem snežnog pokrivača.Od sredine dana prestanak padavina i delimično razvedravanje.Vetar slab i umeren severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od -5 do -2°C.