Ne predaje se: Svjetlana Kljajić
Ne predaje se: Svjetlana Kljajić
Nijednom od tri dara koji su nedavno stigli iz Australije na adresu samohrane majke i teškog invalida 30-godišnje Svjetlane Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice nije se ova mlada žena toliko obradovala, koliko činjenici da je zemljaci iz belog sveta nisu zaboravili. Ni nju, ni njenu ćerku Jovanu, ni njenu majku Milku. A ni veliku tragediju što ju je zadesila pre deset godina kada je u stanju kome donela na svet zdravu devojčicu i preživela smrtonosni Žilijan-Bareov sindrom. Ostala je paralizovana, ali sve ove teške i duge godine uz nju su brojni humani ljudi, čitaoci “Vesti”.

Prvi poklon od 100 dolara stigao je uoči Nove godine od velike dobrotvorke Rajke Tarlać i grupe njenih prijatelja iz Sidneja. Drugi prilog, takođe od 100 dolara, poslala je verna čitateljka Radojka sa familijom iz Džilonga, poželevši Svjetlani srećne praznike i sve dane u novoj godini. Treći dar od 800 dolara stigao je od njenih prezimenjaka Kljajića iz Australije, uz propratno pismo i pozdrave: “Samohranoj majci Svjetlani upućujemo 800 dolara, a šalju ga Kljajići poreklom iz mesta Ceranje Gornje kod Benkovca u Dalmaciji, a koji sada žive u Sidneju i Gold Kostu…”

– Zahvaljujem se od srca mojim prezimenjacima i zemljacima na stalnoj pomoći. Živim i dalje u nadi da ću jednog dana stati na svoje noge i biti prava majka mojoj Jovani i pružiti joj sve što jedna majka može da pruži. Nada me ne napušta iako volja i entuzijazam ponekad posustanu. Ali dobri i humani ljudi poput ovih dobrotvora iz Australije osnaže me da istrajem i budem uporna u nastojanjima da prohodam. I što je najvažnije, znam da nisam zaboravljena – rekla nam je obradovana Svjetlana koja inače veoma teško živi u Republici Srpskoj.

Ipak, ova hrabra mlada žena ima svoje planove od kojih neće odustati:


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924


– Prvo ću da kupim ćerki poklon za njen rođendan, a deo priloga da uplatim na ime velikog duga za električnu struju. Iako sam verovala da će čelnici moga grada ispuniti dato obećanje i otpisati nam deo duga, to se nije desilo. Pa, ako nema čuda od strane najbližih, zašto ja ne bih verovala da ću jednog dana stati na svoje noge i opet prohodati. Svi doktori me podržavaju u mojoj nadi, kažu ako nešto želiš dovoljno jako i dugo, ostvariće se – poručuje Svjetlana Kljajić uz veliku zahvalnost svim humanim ljudima.

Priložnici
Samohranoj majci iz Sključana priloge od srca dali su prezimenjaci Kljajići poreklom iz mesta Ceranje Gornje: Ljube 250 dolara, Miško, Vujo, Jovan i Dijana po 100 dolara, Ruža, Mira i Nono po 50 dolara. Hvala, donatorima, pogotovo što ovo nije njihova prva donacija za Svjetlanu Kljajić.

Izvor: VESTI online