Povodom obeležavanja Svetog Save i Dana duhovnosti, danas su u Rektoratu kragujevačkog Univerziteta uručene stipendije najboljim studentima svih fakulteta.

Desetu godinu za redom, Fondacija za stipendiranje i podsticanje napredovanja najboljih studenata, mladih naučnih radnika i umetnika nagradjuje studente završnih godina mesečnom stipendijom od 15 hiljada dinara koju će primati narednih godinu dana.

Najbolji studenti 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta već pri kraju studija dobili su stipendije koje će im olakšati završetak akademske godine.

Iako je prema uslovima konkursa Fondacije za stipendiranje najboljih studenata, mladih naučnih radnika i umetnika potrebna najniža prosečna ocena 8 ipo, kandidati su imali od 9, 47 pa do 10.

Jedna od najboljih je Milena Mijailović.

Za uspeh, osim želje za obrazovanjem potrebna je i dobra organizacija.

Ovakvim nagradjivanjem najuspešnijih studenata, Univerzitet želi da podigne konkurentnost ali i da mladima pruži dodatnu podršku.

Kako je rečno prilikom dodela Svetosavskih stipendija kragujevačkog Univerziteta, istinskog obrazovanja nema bez istinske posvećenosti.

Pored toga što su najbolji na svojim fakultetima, nagradjeni studenti su se pokazali i kao volonteri u raznim oblastima.

Oni su nam rekli da žele da nastave svoje obazovanje u inostranstvu ali da rade u svojoj zemlji.

Izvor: RTK