Odbor za obeležavanje praznika, jubileja, i dodelu priznanja Skupštine grada Kragujevca objavio je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade.

Predlozi se u zatvorenoj koverti šalju na adresu Skupštine grada Kragujevca Odboru za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja, ili se mogu dostaviti neposredno u kacelariji 203 na drugom spratu zgrade Uprave grada najkasnije do 1. marta 2015. godine.

Najviše priznanje Grada Kragujevca do sada je dobilo 63 sugradjana koji su svojim rezultatima iz oblasti: privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture, urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera, afirmisali svoju profesiju, ali i moderan Kragujevac.

Najprestižnija nagrada u pojedinim oblastima ranijih godina nailazila je na nezvanična osporavanja javnosti, medjutim, stav Skupštine grada je da se od ovog priznanja ne odustaje, jer Grad ima zaslužne pojedince koji svojim radom doprinose ličnom, ali i ugledu lokalne sredine.

Gradjani Kragujevca mogu da predlože kandidate sa prebivalištem u gradu za Đurđevdansku nagradu.

Predlagači mogu biti sva fizička i pravna lica.

Đurđevdanska nagrada ustanovljena je 2006. godine sa ciljem da zaslužni pojedinci koji su se svojim radom izdvojili ponesu najviše priznanje Skupštine grada, što pored lične i profesionalne satisfakcije donosi i visoku novčanu nagradu.

Izvor: RTK