Kao u stara vremena
U punoj sali novosadskog hotela Park, specijalno za takve prilike, održan je drugi po redu Novosadski bal, kome je pored dobre zabave, u organizaciji plesnog centra Alegro za veliki broj posetilaca, pridodat i humanitarni karakter. Deo prihoda biće, kako ističu organizatori, predat Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, jednoj od najvećih ustanova ovakvog tipa u Srbiji.
Kao u stara vremena
Kao u stara vremena

 

– Novosadski bal je nastao sa ciljem negovanja plesne kulture, sa željom da dočara sav glamur dvorskih balova, ali ujedno ima i plemenit cilj, a to je prikupljanje sredstava za one kojima je to najpotrebnije, mladima i omladini. Sredstva od ovog događaja, odlučili smo, otići će u Domu u Veternik – rekao je za “Vesti” direktor plesnog centra Alegro Radovan Ostojić i dodao:

– Iako je ovo je druga manifestacija ovog karaktera, nadam se da će prerasti u tradiciju. Posebno nam je drago što su večeras sa nama i ljudi iz naše dijaspore, učinili su nam veliku čast.

Predstavnica Doma za nezbrinutu decu ometenu u razvoju, Ana Vila, zahvalila se unapred organizatorima na donaciji, a pre svega na odluci da to bude njihova ustanova. Tom prilikom, takođe, porazgovarali smo i sa našim zemljacima iz Nemačke, prijatno iznenađenim.

Radovan Ostojić, direktor plesnog studija
Radovan Ostojić, direktor plesnog studija

– Divno smo se zabavili, jer je program odličan. Zaista nešto što se ne dešava svaki dan. Došli smo iz Nemačke u posetu prijateljima i oni su nas izveli i pokonili nam ovo divno veče. Nadamo se da će biti prikupljeno i dovoljno novca za dečicu koju je život na ružan način obeležio – rekli su Milan i Vera Mitić iz Štutgarta, koji su za ovu priliku bili i balski obučeni.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Svečano otvaranje bala pripalo je plesačima pomenutog plesnog centra, finalistima državnih i svetskih prvenstava, a zatim su se i ostali gosti priključili plesačima uz dobro poznati bečki valcer.

Za decu 300 evra
Kada se glamurozno veče završilo, sabrali svi utisci i novčana sredstva, ali i odbili troškovi manifestacije, za decu ometenu u razvoju u Domu u Veterniku, saznajemo, prikupljeno je oko 300 evra, koji će svakako dobro doći ovoj ustanovi za ono što im u ovom času bude bilo neophodno.

Izvor: VESTI online