Prilikom nedavnog boravka u Beogradu najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena dali su intervju Si-En-Enu u kome su govorili o radu njihove humanitarne fondacije, o Srbiji, teškom detinjstvu, ratovima… Deo razgovora je postavljen na društvene mreže i već ga je videlo više od milion posetilaca, što dovoljno govori o popularnosti najboljeg tenisera.

CNN

“Dosta posla imamo u fondaciji, i nećemo to da zaustavimo. Sad gradimo budućnost. Novak sada ima moć i glas da podigne svest o svemu tome, a u budućnosti možda tu moć nećemo imati”, istakla je Jelena.

“Ima mnogo sportista koji se zalažu za promenu, a neki možda ne shvataju koliki njihov uticaj može biti. Vi ste na radaru, kao Veliki brat. Zahvaljujući društvenim mrežama, sve što radite se gleda, ali ja to gledam kao privilegiju i platformu da nešto uradim i napravim pozitivnu promenu”, rekao je Novak, koji smatra da svi sportisti treba da budu uzori.

U centru pažnje razgovora bio je rad Fondacije “Novak Đoković”, koja pomaže deci, ali su se Novak i Jelena osvrnuli i na poslednju deceniju dvadesetog veka u Srbiji.

“Posledice rata osećale su se dugo. Period od 1991. do 2001. je možda i najtežih deset godina u našoj istoriji. Imali smo rat početkom devedesetih, onda bombardovanje, a između sankcije. Ljudi su čekali u redovima za osnovne namirnice. Posledice rata su primorale ljude na žrtvu i improvizaciju. I ja sam kao mali sanjao da budem najbolji na svetu, a u tom periodu je to bilo sve samo ne realistično, uzevši u obzir okolnosti u kojima sam odrastao. Porodica je mnogo rizikovala da bih imao uslove da postanem teniser”, istakao je Đoković.

Deo intervjua Si-En-Enu je postavljen na društvene mreže i već ga je videlo više od milion posetilaca, što dovoljno govori o popularnosti najboljeg tenisera.

Izvor: RTS