Deca za ponos: Familija Cvetković u “Vestima”
Širok osmeh i tople reči zahvalnosti ostale su još dugo u beogradskom dopisništvu “Vesti” nakon odlaska petočlane porodice Cvetković iz Ripnja koja se još u julu mesecu obratila Humanitarnom mostu za bilo kakvu pomoć.

Iako zaposlen u Gradskom saobraćajnom preduzeću kao vozač, mladi otac troje dece našao se po dolasku novog člana, bebe Branke, u teškom položaju. Nad glavom su im visili neisplaćeni dugovi za električnu struju, a kreditne obaveze uredno su pristizale na svu dotadašnju muku.

“Između hrane za svoju porodicu i dugova prema državi i bankama, izabrao sam da od plate kupujem obroke za moju decu, znam da ima familija kojima je mnogo teže nego nama jer ih prate uz siromaštvo i bolesti, ali ja više ne znam kako da preživimo”, napisao nam je Bojan Cvetković.

I zaista čim smo bili u situaciji, zahvaljujući donatorskom prilogu anonimnog dobrotvora iz Bad Homburga u Nemačkoj, izdvojili smo 150 evra, kao jednokratnu pomoć, i darovali ih Cvetkovićima.

Koliko će to njima značiti možda najbolje govore neskriveno izrečene želje troipogodišnjeg Tome i petogodišnje Gordane, koji su odmah zamolili tatu i majku Mariju da im kupe po jednu picu i slatke kiflice.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


A nama u “Vestima” je bilo pravo zadovoljstvo da koliko-toliko pomognemo jednoj od brojnih čestitih srpskih porodica, koji su za ovaj dan, obukli i uredili svoju decu kao za najlepši čin u životu. I zahvalili se nepoznatom darodavcu, kao najrođenijem.

Izvor: VESTI online