Postavljanjem kamena temeljca budućeg Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”, danas je najavljen početak izgradnje zadužbine Delta fondacije u Gradu Kragujevcu.

Ovaj objekat na 660 kvadratnih metara biće u potpunosti prilagodjen osobama sa invaliditetom, za sprotske aktivnosti, rehabilitaciju i edukaciju, a vrednost radova, koji će trajati 6 meseci, biće oko pola miliona evra.

Kamen temeljac za početak izgradnje višenamenskog objekta za osobe sa invaliditetom, jedinog ovakve vrste u zemlji, postavljen je nadomak Spomen parka Šumarice, u blizini igrališta Fudbalskog kluba Jadran.

Ovo je bio nedosanjani san nekoliko generacija, rekao je Goran Nikolić, predsednik Paraolimpijske akademije Junior, koji je započeo saradnju sa Delta fondacijom.

Sportsko rehabilitacioni centar Iskra, druga je zadužbina Delta fondacije u Srbiji.

Objekat se gradi po meri i potrebama osoba sa invalditetom, sa kapacitetom za 88 korisnika istovremeno.

Pored 4 smeštajne jedinice, predvidjena je jedna višenamenska zona za sportske aktivnosti, kao i edukaciju, seminare i inkluzina druženja.

Lokaciju i kompletnu infrastrukturu obezbedio je Grad Kragujevac, a ova zadužbina biće predata na upotrebu Gradskoj upravi za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

U Centru će biti zaposleno 15 osoba.

Planirano je da radovi na izgradnji Sportskog centra za osobe sa invaliditetom traju 6 meseci i budu završeni do Dana grada, a koštaće oko pola miliona evra.

Izvor: RTK