Ljubica
Centar za socijalni rad – Dom za decu bez roditeljskog staranja – Dečiji dom Mladost

Zbog otpuštanja radnika danas je zakazana konferencija za medije u 15 časova – Centar za socijalni rad – Dom za decu bez roditeljskog staranja – Dečiji dom Mladost, Čika Matina 5.

Kneginja Ljubica – značajan deo sistema socijalne zaštite u Kragujevcu.

U teškim vremenima u kome se naše društvo nalazi prioritet grada Kragujevca su socijalna davanja.Učinili smo maksimalne napore da izmirimo sve obaveze i realizujemo sve planirane programe u sistemu socijalne zaštite za 2015. godinu.
Značajan deo tog sistema čini Centar za razvoj usluga socijalne zaštite ”Kneginja Ljubica” koji se bavi pružanjem podrške i pomoći kako pojedincu tako i porodici radi poboljšanja odnosno očuvanja kvaliteta života. Najvažniji deo ustanove su zaposleni. Grad se više puta obraćao nadležnim organima da nam pomognu da zadržimo nivo koji smo postigli u prethodnim godinama. A, nivo možemo da zadržimo samo ako sačuvamo zaposlene koji rade na realizaciji navedenih programa.
Iako apsolutno razumemo i težinu sitacije u kojoj se država trenutno nalazi i neophodne mere koje preduzima u smanjenju opterećenja brojem zaposlenih, još jednom apelujemo na sva resorna ministarstva da preispitaju svoje odluke i izađu u susret gradu Kragujevcu, ustanovi ”Kneginja Ljubica” i građanima Kragujevca kojima je socijalna pomoć potrebna.