KravaDobrotvori iz Kanade još jednom su se javili humanitarnoj organizaciji Eparhije raško-prizrenske Majka devet Jugovića sa željom da pomognu neku od stradalničkih porodica sa Kosova i Metohije, i ovoga puta izbor je pao na porodicu Tasić iz Stanišara, naselja u opštini Gnjilane, kojima je kupljena krava sa teletom.

Porodica Tasić, kao i mnoge na ovim prostorima, živi u teškim uslovima. Otac Zoran i majka Ljubica podižu trojicu sinova koji studiraju i koji još nisu zaposleni.

Priložnici
U akciji kupovine krave za porodicu Tasić učestvovali su: Stanko Pavlović, Marko Pavlović, Bojan Popić, Branko Popić, Siniša Marjanović, Miloš Baljozović, Vuk Zrnić, Vid Stambolović, Aleksandar Karamarković, Aleksandar Šilj i Saša Krsmanović.

Veliki troškovi oko školovanja i prehrane je nešto sa čim ova porodica ne može izaći na kraj, pa je ova donacija bila pravo iznenađenje za njih, a zadovoljni izrazi lica su pravi pokazatelji da su im srca puna. Na prostorima KiM ima puno porodica i pojedinaca koji žive u vrlo lošim uslovima, i čija bitka sa bedom i siromaštvom traje već dugih 15 godina.

Zato je humani gest dobrotvora iz Toronta pravi način da se pomogne ljudima sa ovih prostora naše otadžbine.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Izvor: VESTI online