JuniorParaolimpijska akademija “Junior” i Sportski savez Mostara pokrenuli su projekat za razvoj fudbala za osobe sa oštećenim vidom u regionu.

Početak rada na ovom regionalnom projektu ozvaničen je danas u svečanom salonu u Skupštine grada Kragujevca.

Skupu su prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, gradova pobratima Kragujevca i Mostara i drugih institucija koje su podržale ovu akciju.

Najpopularnija igra na svetu – fudbal do danas nije dostupna mladima oštećenog vida u regionu.

Zbog toga su Paraolimpijska akademija “Junior” i Sportski savez Mostara pokrenuli projekat pod nazivom “Razvoj fudbala paraolimpijskog programa”.

Realizaciju ovog projekta podržale su brojne institucije i organizacije među kojima i Fudbalski savez Srbije koji je primio Paraolimpijsku akademiju ‘”Junior” u svoje članstvo.

Paraolimpijska akademija “Junior” potpisala je ugovore o saradnji sa Sportskim savezom Mostara i Savezom slepih Srbije.

Članovi delegacije iz Mostara smatraju da će ovakvi projekti još više ojačati veze između gradova pobratima.

Grad Kragujevac podržao je ovaj projekat kao i sve ostale koje doprinose regionalnom povezivanju i razvoju sporta kod osoba sa invaliditetom.

U znak zahvalnosti za doprinos realizaciji projekta Paraolimpijska akademija “Junior” uručila je zahvalnice prvom sekretaru Ambasade Bosne i Hercegovine, Ivanki Bulić, Aleksandru Mariću iz Biciklističkog kluba “Radnički” i Ivanu Ćurkoviću, potpredsedniku Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: RTK