Sapic
Aleksandar Šoštar

Humanitarnu akciju “Da bude dobro”, u okviru koje je organizovana online aukcija sportske opreme naših uglednih sportista, zvanično je podržao Sportski savez Srbije. Predsednik ove organizacije Aleksandar Šoštar pozvao je sve domaće sportiste da u poseban fond Ministarstva zdravlja uplaćuju sredstva za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti i kojima je za lečenje neophodan put u inostranstvo.

– Želimo da budemo aktivan učesnik u ovoj humanoj misiji i da pružimo logistiku državnim institucijama. To je i ljudski i moralno da se na jedinstven i konkretan način pomogne oboleloj deci u Srbiji za čije lečenje neophodan odlazak na klinike u inostranstvo. Mi kao sportisti želimo da pomognemo na svoj način – kaže Šoštar, svetska sportska legenda, koji je za aukciju koja je već u toku donirao svoju reprezentativnu kapicu sa brojem 1!

Podsetimo, Šoštar je član vaterpolo Kuće slavnih. Bio je golman vaterpolo reprezentacije SR Jugoslavije koja je na Olimpijskim igrama 2000. osvojila bronzanu medalju, a sa reprezentacijom SFRJ 1988. na Olimpijskim igrama osvojio je zlatnu medalju.

Za humanost nema predaha!
Po njegovim rečima, kroz Sportski savez Srbije, na sistemski način, biće animiran veliki broj sportista da daju neki deo svoje opreme, kako bi bio obezbeđen novac koji će biti uplaćen određenim institucijama za pomoć bolesnim mališanima.

– Nadam se da će se entuzijazmu Jovana Simića, momka koji je prošle godine digao Srbiju na noge, pridružiti mnogi i time doprineti da se u značajnoj meri dopune sredstva u Fondu za lečenje retkih i teških bolesti – rekao je čuveni vaterpolista i pozvao naše čitaoce da se već sada uključe u aukciju čije će finale biti 2. decembra u Centru Sava, posle premijere dokumentarnog filma “Mora da to nije sve”.

 

Izvor: VESTI online