Vladimir Batez
Vladimir Batez
Vladimir Batez

Prvi eksponat koji je već licitiran na online humanitarnoj aukciji sportske opreme “Da bude dobro” jeste odbojkaška lopta koju su potpisali naši odbojkaši posle osvajanja prvog olimpijskog zlata.

– Bilo je to 1. oktobra 2000. godine u Sidneju, poslednjeg dana Olimpijskih igara. Igrali smo pod jugoslovenskom zastavom i ostvarili uspeh koji će se zauvek pamtiti. Ove godine smo obeležili 15 godina od tog istorijskog uspeha i ceo tim je srećan što možemo nešto, što nama mnogo znači, da priložimo za ovu divnu humanu aukciju koja će svoje finlale imati 2. decembra u Centru Sava, posle premijere dokumentarnog filma „Mora da ovo nije sve” – kaže igrač ove zlatne generacije Vladimir Batez, koji se danas nalazi na funkciji generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije, organizacije koja je stala iza ove akcije.

Po njegovim rečima, naši sportisti kao najbolji brend Srbije u svetu, uvek su bili i biće svojim delima prisutni kada se rade ovakve humane akcije.

– Zato je Sportski savez Srbije, kao krovna organizacija svih grana sporta, zvanično podržao ovu aukciju koju je prošle godine pokrenuo mladić velikog srca Jovan Simić, a za pomoć maloj Nađi Novaković. Nakon potpisivanja Protokola sa HO Singidunum, mi smo se institucionalno povezali i obavezali da ćemo garantovati, odnosno kontrolisati da će prihod sa ove aukcije stići na pravu adresu, a to je Fond za lečenje teških oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji – kaže Batez, koji je već donirao svoj dres na prethodnoj aukciji.

– Mi sportisti najbolje znamo koliko naši ljudi iz dijaspore vole svoju otadžbinu. A znamo i koliko im vaš list znači. Zato ih pozivam da se uključe u aukciju sportske opreme koju sada zvanično promovišemo, a koja će biti online aktivna i posle ove prve finalne runde preko sajta http://dabudedobro.com/aukcije.

Izvor: VESTI online