Slučaj 12-godišnje devojčice J. Ž. iz Kragujevca koja je kolabirala od gladi u školi “Moma Stanojlović” još pre desetak dana, proširio se društvenim mrežama kada je zdravstvena radnica Hitne medicinske pomoći koja je bila na toj intervenciji, objavila potresnu priču na Fejsbuku o siromaštvu te porodice, što je i naša redakcija prenela, kao i brojni srpski mediji.

Istog časa zazvonili su telefoni u Frankfurtu i Beogradu: građani Srbije i brojni dijasporci iz Evrope i Australije bezrezervno su, kao i uvek, ponudili svoju pomoć i ruku prijatelja.

Dan potom oglasili su se i roditelji devojčice: bolesna majka Sofija i otac Dragan Životić javno su obelodanili da žive u teškoj situaciji, ali da njihova deca ipak imaju šta da jedu i da nisu zanemarena.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Nakon brojnih i upornih poziva naših ljudi iz dijaspore koji su želeli da pomognu porodici Životić, kontaktirali smo Sofiju Životić putem Fejsbuka, kako bismo je uključili u Humanitarni most “Vesti”, međutim iako je pismo koje smo joj poslali bilo pročitano, odgovor na žalost nismo dobili.

Da li joj pomoć nije potrebna, ili ne želi da se eksponira na taj način, nismo uspeli da saznamo. Dragi čitaoci, hvala vam što ste ponovo iskazali veliko srce i dobru volju da pomognu i ovoj familiji. U Srbiji ima još mnogo gladnih porodica koje ponos ili stid ne sprečava da to i javno kažu.

Izvor: VESTI online