Baka
Milenija Pavlović sa učiteljem

Jedna od darodavki, mlada Srpkinja S. J. iz Pariza, rodom iz Prijedora, koja se zajedno sa svojom svekrvom N. K. i komšinicom odazvala apelu za pomoć baki Mileniji poslavši 60 evra, zamolila nas je da vidimo da li ovoj usamljenoj baki nešto treba.

Najnovije vesti kazao nam je učitelj Milovan Pavlović iz OŠ “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici, koji je i napisao potresan zapis o sudbini zaboravljenih ljudi sa Kosmeta.

– Baka je progledala na jedno oko. U pratnji medicinske radnice Jelice Nedeljković iz Grabovca, baka Milenija je stigla nedavno u Beograd, gde je boravila samo dva dana, i operisana od katarakte. Uspešnu intervenciju izvršio je doktor Miloš Jovanović, takođe rođen na Kosovu. Baka će ubrzo ponovo doći u srpsku prestonicu kako bi joj isti lekar operisao i drugo oko – rekao je učitelj.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Na pitanje novinara Humanitarnog mosta zašto nam se baka nije javila da je obiđemo na Očnoj klinici, učitelj nam je odgovorio:

– Nije baka htela da je slikate sa povezom preko oka – dodao je on.

Obećali smo da je nećemo slikati prilikom druge posete doktoru, ali i poručili da bismo želeli da je ugostimo u Beogradu. I da se vidimo sada kad je progledala u devetoj deceniji.

Izvor: VESTI online