Petominutni film „Pogledaj me očima deteta“ grupe zaječarskih osnovaca ,osvojio je prvu nagradu na konkursu Otvorenog kluba iz Niša. Poruka ovog filma je da sva deca imaju pravo na normalan život, pa i ona u invalidskim kolicima.
Film

Problemi sa kojima se svakodnevno susreće desetogodišnji Radence, bii su glavni motiv njegovim prijateljima Stefanu Vugrincu i Aleksandru Raduloviću, učenicima osmog i petog razreda zaječarske osnovne škole “Ljuba Nešić” da snime kratak film “Pogledaj me očima deteta”

Autor filma je Stefan Vugrinec, a Aleksandar Radulović je snimatelj i montažer.

Glavni glumac Radence je bio presrećan dok su snimali film, a svoje drugare doživljava kao braću.

Radence je samo jedan od mnogobrojne dece sa invaliditetom čiji je problem u Zaječaru možda izraženiji nego u nekim drugim gradovima u Srbiji. Naime, ovde u školama ne postoje personalni i pedagoški asistenti, kaže Selena Ristić Vitomirović iz Dečijeg centra koji je podržao realizaciju filma “Pogledaj me očima deteta”.

Podršku mladima za ovo filmsko ostvarenje, a koje je osvojilo prvu nagradu na konkursu za decu od 12 do 18 godina Otvorenog kluba iz Niša, pored Dečijeg centra dalo je i udruženje za dodatnu podršku oboleloj deci “Iskrica”. Film maldih zaječaraca bice titlovan na nekoliko stranih jezika i prikazan širom sveta.

Izvor: B92