Milica Đorđević

Ko je ostavio kovertu sa 100 australijskih dolara u agenciji Beo Eksporta u Liverpulu, nismo uspeli da saznamo, ali znamo da je bila adresirana na porodicu Đorđević iz Prizrena sa Kosmeta.

Milica Đorđević
Milica Đorđević

Ko god da je od humanih ljudi uputio ovaj dar devetogodišnjoj Milici, jedinom srpskom detetu u ovom gradu i njenoj majci Evici koja se zarekla da nikada neće napustiti rodno ognjište niti ustuknuti pred nevoljama, a bilo ih je na pretek, sigurno je poželeo da im ulepša predstojeće praznike.

– Daće Bog dobro dobrim ljudima, daće Bog i nama lepšu budućnost, ovaj vredan dar za nas biće iskorišćen naravno za Milicu, neka se i ona raduje predstojećim praznicima”, kratko se zahvalila Evica, žena koja sa detetom živi u getu, od 55 evra mesečnih prihoda i pomoći Srpske pravoslavne crkve. To možda i ne boli toliko koliko činjenica da njena ćerka nema nijednog drugara s kojim bi progovorila bar jednu reč. Ipak ide u školu, odličan je đak, a nastava se održava u jednoj prostoriji isturenog odeljenja OŠ “Dositej Obradović – koje je pretvoreno u učionicu u crkvi u Prizrenu.


Kontakt
Kontakt sa porodicom Đorđević, Milicom i majkom Evicom u Prizrenu možete da ostvarite putem fiksnog telefona: 00381 29 225 325 ili mobilnog +377 44 659 985. Ako želite da im pišete ili pošaljete paket njihova adresa je: Ulica Zahira Bajazitija A-2, sprat III, stan 14, Prizren 20000 KiM, Srbija. Hvala unapred.


Izvor: VESTI online