Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelilo je u Narodnom pozorištu u Beogradu priznanja ”Čovek godine” zaposlenima u sistemu socijalne zaštite.

Jedan od petoro dobitnika je i direktor Zavoda za smeštaj odraslih ”Male Pčelice” dr Vladica Stanojević.

Drugu godinu za redom, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nagraduje najbolje socijalne radnike priznanjem ”Čovek godine” ali i čekom od 200 hiljada dinara koje je doniralo Udruženje osiguravača Srbije.

Kako je rečeno na ovoj manifestaciji održanoj u Narodnom pozorištu Srbije, reč je o ljudima koji su svoj život posvetili onima od kojih su svi odustali.

Medju petoro dobitnika priznanja Čovek godine koje se dodeljuje u različitim kategorijama je i direktor kragujevačkog Zavoda za smeštaj odraslih Male Pčelice, dr Vladica Stanojević.

Tokom dvogodišnjeg mandata, iz sopstvenih sredstava, u ovu ustanovu uloženo je oko 50 miliona dinara u renoviranje objekata u cilju poboljšanja kvaliteta života oko 900 korisnika.

Inače priznanja stručnim socijalnim radnicima dodeljena su u kategorijama socijalne zaštite, ustanovama za decu bez roditeljskog staranja, gerontoloških centara i centara za odrasle, penzionera i u oblasti hraniteljstva.

Specijalna nagrada ministarstva dodeljena je Ketlin Brašić iz UNICEF-a.

Izvor: RTK