Hvala čika Radetu: Nikola Matković sa ocem
Mesec dana nakon što je poslao pakete i vredne novčane poklone porodicama Milanović iz Žunjevića na Rogozni i Matković iz Vučinića podno Golije, dobrotvor iz Beča i verni saradnik Humanitarnog mosta Radomir Milanović ponovo je ovih dana obradovao malu Mariju Maru Milanović, njene roditelje Milana i Evu, vrednog đaka-pešaka Nikolu Matkovića, njegovog oca Slavomira i majku Jevrosimu….
Hvala čika Radetu: Nikola Matković sa ocem
Hvala čika Radetu: Nikola Matković sa ocem

Za razliku od prošlih paketa, novi “novogodišnji” duplo su veći i bogatiji, a u njima je je bilo i više novca – 150 evra za Milanoviće i 30 evra za odlikaša Nikolu Matkovića.

– U stalnom smo kontaktu sa čika Radomirom, često nas zove i pita kako živimo i da li nam nešto nedostaje, nekoliko puta razgovarao je telefonom i sa našom četvorogodišnjom Marom koju je mnogo zavoleo i kojoj šalje slatkiše, igračke, odeću i obuću, a nama novčane priloge uz pomoć kojih lakše preživljavamo na surovoj planini – zahvalno priča Milan Milanović dok na autobuskoj stanici u Novom Pazaru, pre nego što će se zaputiti na snegom prekrivenu Rogoznu, čeka pošiljku iz Beča.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


– Bliže se novogodišnji i božićni praznici, zna to čika Radomir i zato nam šalje pakete i evre da i mi, kao i drugi ljudi dočekamo ove blagdane. Hvala mu još jednom, želimo mu da u dobrom zdravlju i lepom raspoloženju dočeka Novu godinu. Da nije bilo njega i drugih čitalaca “Vesti”, naša Mara bi gladovala, ali hvala Bogu ovu zimu dočekujemo sa solidnom zalihom namirnica – naglašava Milan Milanović.

Neka je sreća uz vas
Drugu pošiljku dobrotvora Radomira Milanovića, sa ocem, u obući i odeći koju mu je pre mesec dana poslao dobri čika iz Beča, dočekao je i 14-godišnji Nikola Matković, đak-pešak i odlikaš iz zabitog Vučinića na Goliji. “Evo, ne prođe ni mesec dana, a od čika Radeta stiže novi poklon i 30 evra za doček Nove godine. Paketi jedan drugi sustižu. Odužiću mu se odličnim ocenama “, obećava Nikola i podseća da mu je najveća želja da postane profesor biologije, i da uredi bar jednu sobu u kućici sa zemljanim podom za svoje roditelje. Radomiru Milanoviću, i svim dobrotvorima koji su nam slali pomoć i čitaocima “Vesti” širom sveta želimo puno sreće u 2016. godini – poručuju Nikola i njegov otac Slavomir.

Izvor: VESTI online