Povelja

Povelja za dobra dela, priznanje koje Udruženje gradjana Sunce dodeljuje pojedincima za poseban doprinos u unapredjenju solidarnosti, humanosti i razumevanju medju ljudima, uručena je danas Dr Mileni Stojanović, predsednici Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Svojim angažovanjem u zastupanju prava osoba sa invaliditetom doprinela je unapredjenju kvaliteta života ovog dela populacije u kragujevcu, rečeno je izmedju ostalog na dodeli ovog priznanja.

Priznanje ”Povelja za dobra dela” udruženje gradjana ”Sunce” dodeljuje već 12. godinu za redom.

Prema oceni komisije, Dr Milena Stojanović je svojim anagažovanjem u udruženju, ali i zastupanjem i lobiranjem, posebno za poštovanje ljudskih prava osoba sa invaliditetom, omogućila uvodjenje novih usluga u socijalnoj zaštiti kao što je personalna asistencija, zapošljavanje kroz javne radove.

Takodje, je i na medjunarodnim skupovima od Brisela do Albanije zastupala prava ove populacije.

Povelja za dobra dela biće samo podsticaj za dalje aktivnosti.

Predloženi kandidati za ovogodišnju povelju koji su ugledni pojedinci u zajednici i poznati po svojoj humanosti, samo pokazuju značaj ovakvih priznanja, kažu u Udruženju gradjana Sunce.

Povelje za dobra dela za ovih 12 godina dobili su lekari, socijalni radnici, humanitarci, pedijatri, pojedinci čiji je volonterski rad zajednica prepoznala kao doprinos humanosti a posebno razumevanju medju ljudima.

Izvor: RTK