Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi podržao je humanitarnu akciju i pre nekoliko dana poslao potpisani dres u Travnik, grad u Bosni i Hercegovini.

Mesi

Argentinac je podržao je akciju koju je pokrenula Jasmina Fajkić koja je pokrenula sličnu inicijativu kao naš Jovan Simić pre nekoliko meseci.

Fajkićeva je odlučila da veliki broj dresova fudbalera, košarkaša i ostalih sportista da na aukciju, a sav zarađeni novac namenjen je za nabavku aparata za pedijatriju Doma zdravlja Travnik.

Prema poslednjim informacijama najveća ponuda za dres sjajnog napadača iznosi 1.800 konvertibilnih maraka, odnosno 920 evra.

Jasmina se već deset godina bavi humanitarnim radom i nije se libila da otkrije kako je došla do dresa koji je lično potpisao Mesi.

„Dres je poslala uprava kluba iz Barselone i jedan od direktora Pere Jansa Pinjol. Mesi ga je lično potpisao, a na slici možete videti Enrika Morista koji vodi humanitarne akcije u Kataloniji. On je predočio moj predlog upravi kluba koja je odmah pristala da podrži akciju. Mesi je oduševljen i rekao je da će podržati svaki put“, otkrila je Jasmina za portal sportavaz.ba.

Posle momka iz Rosarija potpisan primerak poslao je i legendarni Ćavi koji je do prošle sezone igrao za tim sa ‘Kamp Noua’, a sada brani boje Al Sada.

Na aukciji su između ostalih ponuđeni dresovi Edina Džeka, Miralema Pjanića, Matea Kovačića, Izeta Hajrovića, Damira Džumhura, Armina Hodžića, Blanke Vlašić i mnogih drugih. Ponude i informacije moguće je slati na e-mail adresu aukcija.2015@hotmail.com.

Humanitarna akcija počela je 21. decembra i trajaće do petog januara 2016. godine.

Podsetimo, naš Jovan Simić je pokrenuo Srbiju aukcijom dresova kojom je omogućio maloj Nađi da se izleči od teške i retke bolesti matičnih ćelija.

Izvor: B92

Xavi