Radio

Prvi i jedini humanitarni radio na Balkanu od pre cetiri godine u Kragujevcu emituje svoj program svim marginalizovim i ranjivim kategorijama u našem društvu.

Na ovom radiju, pored muzičkog programa, mozete čuti i sva obaveštenja vezana za aktuelne humanitarne akcije. Njihov cilj je i borba protiv diskriminacije, stereotipa, predrasuda i svega onoga što nije dobro po marginalizovane kategorije i ujedno borba za bolji položaj svih marginalizovanih grupa. Radio sarađuje i sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom.

Urednik i osnivač radija Branko Lukić je istakao da u programu uglavnom gostuju osobe koje imaju probleme u životu i koje su na bilo koji način ugrožene. Osobe sa invaliditetom aktivno učestvuju u uređenju programa. Tim putem želimo da istaknemo tu našu humanitarnu crtu i da pokušamo da pomognemo tim ljudima, da neko čuje za njihovu priču i ako je moguće da im pomogne na bilo koji način”, dodaje voditeljka Brankica Timotijevic. Nažalost, za sada slušaoci mogu pratiti program ovog radija putem interneta, mada je njihova želja da dobiju frekvenciju.

Izvor:  www.ikragujevac.com