Nevolja za nevoljom: Zlatko Stanković sa donacijama

Dobri ljudi i ove godine su se potrudili da se štićenici Humanitarnog mosta ne osete zaboravljenim. Među njima su braća Stanković iz banjalučkog naselja Karanovac.

Nevolja za nevoljom: Zlatko Stanković sa donacijama
Nevolja za nevoljom: Zlatko Stanković sa donacijama

Oni boluju od neizlečive mišićne distrofije. U protekla dva meseca desilo im se mnogo loših stvari. Mlađi Zlatko (46) je pre nekoliko sedmica, pokušavajući da, koliko može, hoda u dvorištu – pao i slomio kuk. S obzirom na srčane probleme, lekari su odlučili da ga ne operišu, pa je ostao prikovan za krevet. Otkako se Zlatku desila nesreća, ni njegov brat Zoran (53) ne ustaje iz kreveta. Pretrpeo je veliki stres, ne sme da ustane. Pa sada jedan leži u jednoj, a drugi u drugoj sobi – kaže nam njihova sestra Snježana, koja živi u drugom selu, ali već neko vreme boravi kod braće. A da sve bude gore, Zoranov i Zlatkov otac pretrpeo je moždani udar, pa u kući imaju sada – tri bolesnika.

Lovro
Beda za vratom: Lovro Lošić

Žalosni Lovro
Za praznike smo obradovali i Lovru Lovrića (60) koji u Dragočaju kod Banjaluke živi sa decom Nikom, Mirkom i Snježanom, a kome smo uručili 100 AUD Rajke Tarlać iz Sidneja i 50 franaka, prilog vernog čitaoca Milenka Šipke iz Oberordorfa u Švajcarskoj.
Priču o teškom Lovrinom životu na obodu šume, sa decom od kojih su dvoje zbog nedostatka hormona rasta ostali patuljci, objavili smo prošle godine. Ni kod Lovre u proteklom periodu nije bilo previše dobra. Nedavno je na konjsku zapregu kojom je upravljao naleteo kombi.
“Povredio sam glavu, a povredila se i životinja. Zaprega je neupotrebljiva”, kaže žalosno Lovro, pokazujući nam zavoj na glavi.

– Sva nesreća ovog sveta nam se skupila. Patimo se, a slabo ko želi da pomogne. Nisam operisan, vezan sam za krevet, i povremeno dolazi patronažna sestra, ali i to moramo da plaćamo – kaže Zlatko i zahvaljuje se na donaciji od 150 dolara naše dobrotvorke Rajke Tarlać i grupe njenih prijatelja iz Sidneja, koja će im i te kako dobro doći jer kao da su naslutili da su ih snašle nove nevolje. Istovremeno, naš reporter je uručio i dar donatorke “Vesti” od 100 evra koji je uputila Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, uz prateće pismo. Naime, Dosta Bauer je zbog vlastitih zdravstvenih problema poslala prilog, takođe iz bolesničke postelje, i poželela sve najbolje Stankovićima.

Željama da svi što brže ozdrave u Novoj godini pridružuje se i Humanitarni most.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online