Hvala:Vesna i Sofija Šušić
Dokaz da je dvogodišnja Sofija Šušić iz Nikšića osvojila srca naših čitalaca nije samo najveći pojedinačni prilog koji je u poslednjih nekoliko godina dobila ova devojčica za lečenje teškog oboljenja mozga.
Hvala:Vesna i Sofija Šušić
Hvala:Vesna i Sofija Šušić

Jer ljubav zemljaka se bar na stranicama “Vesti” nije nikada iskazivala samo ogromnim novčanim donacijama. Naprotiv, i onaj najmanji dar svedočio je o nečijoj želji da pomogne, zato su u Humanitarnom mostu svi darovi isti: i mali i veliki, pod uslovom da su dati ljudima u nevolji.

Na primeru male Sofije, kojoj je bilo uskraćeno lečenje u Rehabilitacionom banjskom lečilištu Igalo, jedinom preostalom leku za ovo dete, pokazalo se istovremeno i jedinstvo naših zemljaka u Australiji, gde je Udruženje Hercegovaca iz Melburna, na čelu sa Bratislavom Kuribakom, prikupilo 8.485 dolara, učeći i druge da se rodni kraj nikada ne sme zaboraviti.

I nisu samo oni proterani iz Konjica u poslednjem ratu, ili pak rođeni u krševitoj Hercegovini, poput roditelja Sofije Šušić, otvorili svoja srca, već i svi njihovi prijatelji, rodbina, znani, ali i neznani ljudi širom sveta.

Posle priloga Veselina – Taleta Živaka iz Las Vegasa od 2.400 američkih dolara, stigla je i nova novčana pomoć iz Amerike koju su uputili ocu Svetozaru njegovi rođaci: Radenko, Radmila i Dalibor Magazin, rodom iz Konjica, u iznosu od 1.500 dolara. A Zdravka Radić Lutka iz Amerike poslala je, po ko zna koji put, najlepši mogući poklon-paket sa garderobom i slatkišima za Sofiju, kojoj možemo samo da poželimo srećan put i brz oporavak u Igalu.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online