Teško je odgovoriti čitaoce “Vesti” od njihovog nauma da nekom pomognu. To zaista retko i činimo, ali ovih dana smo morali da zamolimo desetine humanih ljudi da svoje priloge ne šalju više na adresu prognaničke porodice Nataše Virijević i njenih šestoro dece iz Novog Badovca kod Gračanice na Kosmetu.
Topla jakna i čizmice: Sedmogodišnja Jovana Virijević
Topla jakna i čizmice: Sedmogodišnja Jovana Virijević

Jer nakon apela objavljenog 21. decembra prošle godine, ovoj osmočlanoj napaćenoj familiji koja je javno rekla da su i gladni i bosi, dužni preko glave, stigla je za samo dvadesetak dana novčana pomoć veća od 3.000 evra! Svaka čast, dragi čitaoci. Hvala vam i nemojte da nam zamerite, naša želja je da pomognemo što više ljudi, sa čime se slaže i 38-godišnja majka Nataša Virijević koja nas je zajedno sa vama nazvala – “dobrim anđelima”.

Donatori
Nataši Virijević je stigla donacija od 148 švajcarskih franaka na račun u banci, ali ne zna od koga. Hvala nepoznatim, baš kao i porodici Gorana Vujića iz Ulma, rodom iz Bajine Bašte, koja je uputila 120 evra preko “Vesti” a koje smo već isporučili. Ovoj porodici sa Kosmeta došao je i prilog od 100 evra, dar anonimnog donatora Z. T. iz Izerlona u Nemačkoj. “Vesti” se zahvaljuju svim učesnicima ove kratke, ali uspešne akcije.
Ipak, dve ranije najavljene donacije, koje su stigle “Vestima” otišle su kao poslednje u njihov dom, u kojem se prvi put na način dostojnim čoveka proslavljalo Badnje veče, Božić, a i srpska Nova godina. Ipak, štedljiva domaćica nije se razbacivala darovima: za svih šestoro mališana je kupljena topla odeća i obuća, ćebad, plafonjera, pazarili su i polovni zamrzivač koji su napunili hranom do vrha, dovukli drva za ogrev i nova PVC ulazna vrata na kući, kako im ne bi ulazila hladnoća, a i platili su dug za struju. “Ostatak ću da spremim, zlu ne trebalo”, poručila je Nataša zamolivši nas da se svim dobrim ljudima zahvalimo što će početak 2016. godine zapamtiti samo po lepim događajima. Ako, i vreme je bilo da i ovim prognanicima konačno svane.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online