Prilog od 50 evra, dijasporca Srećka Teofilović iz Salcburga u Austriji, stigao je pre Božića na željenu adresu: on je pored ostalih donacija ovaj mali dar uputio i porodici Gordane i Vasilija Petkovića iz sela Zlot kod Bora, seljacima kojima je izgorelo celo imanje.
Zlot1
Hvala, zemljaci: Gordana Petković

Desetinama dobrotvora pridružio se i dr Sava Ivković iz Diseldorfa, koji je preko “Vesti” uputio 150 evra ovoj unesrećenoj familiji uz kratku i toplu poruku:

“Želim da vam budući dani ublaže nevolje, sačuvaju zdravlje i krepku izdržljivost…”

Humanitarni most je i ovu donaciju isporučio, a Gordana Petković se kao i uvek obradovala i mnogo zahvalila humanim ljudima:

“Hranu za stoku smo obezbedili, platili smo i sudskog veštaka, a od ostatka novca podignućemo plastenik kako bismo zasadili povrće. Mnogo ste svi zajedno učinili za nas, spasli ste nam krave od gladi, a nas uverili da još ima plemenitih zemljaka koji će priskočiti i onda kada zakažu svi drugi u otadžbini…”

Porodici Petković u ime “Vesti” želimo da u novoj godini što pre isteraju pravdu i da im elektrodistribucija, zbog čijih je propalih bandera i vodova došlo do požara i propasti dobrostojećeg imanja, brzo nadoknadi štetu. I da ostanu u dobrom zdravlju, uprkos nesreći.

Svim čitaocima koji su pritekli u pomoć ovoj familiji jedno veliko hvala od Redakcije “Vesti”.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online