Osmogodišnja devojčica Mia Torbica iz Beograda bori se sa leukemijom već tri godine. Od maja prošle godine, do početka decembra 2015., Miino zdravstveno stanje je bilo stabilno i njena porodica je mislila da je devojčica uspela da dobije bitku sa opakom bolešću. Međutim, krajem prošle godine ustanovljeno je da se limfoblastna leukemija vratila. Za Miu se jedini spas sada nalazi u dečjoj bolnici ”Bambini Gesu” u Rimu.

Milica2

– I pored naizgled dobrog zdravstvenog stanja, 6. decembra je Mijina majka primetila da nešto nije u redu sa Miinim očima i radiologa je odmah otišla u Dečiju kliniku gde je devojčica prvobitno lečena, odakle su je uputili u Urgentni centar. U Urgentnom centru lekar je uradio rentgenski snimak glave. Na snimku se mogla videti promena na mozgu u zoni hipofize. Dat je savet da se uradi i magnetna rezonanca. Mia je potom otisla u Dečiju univerzitetsku kliniku gde su uradili magnentnu rezonancu koja je pokazala dve promene na mozgu. To je za lekare bio signal da se leukemija vratila. Urađena je punkcija ilijačne kosti i utvrđeno je da se leukemija ovog puta proširila do likvora i na koštanu srž – kaže njena porodica.

Profesor doktor Franko Lokateli iz bolnice u Rimu, koji mesečno obavlja oko stotinak transplantacija koštane srži, pristao je da primi pacijentkinju iz Srbije.

Milica4

Urgencijom profesora doktora Frančeska Skarfija, iz nevladine organizacije Amici di Dečani, bolnica je dozvolila da Mia uplati deo sakupljenog novca i da ako joj zdravstveno stanje dozvoli bude u Italiji već krajem ove nedelje.

– Na račun bolnice biće uplaćeno oko 65.000 eura, a ostatak novca (83.000 eura) moramo da sakupimo u roku od četiri meseca. taj novac za Miu znači život – kaže devojčicina porodica i dodaje da su u ovoj bolnici šanse za njen oporavak 60 odsto.

Humanitarnoj akciji ”Pomoć za Miu Torbicu” svakodnevno se priključuje sve više ljudi iz zemlje, regiona i inostranstva. Akciju je podržala Srpska pravoslavna crkva, Gudači Svetog Đorđa, Kolarčeva zadužbina, humanitarna organizacija Novi Beograd…

Kako da pomognete osmogodišnjoj Mii

Lečenje u Italiji košta 148.000,00 EUR, a bolnica je svojim imejlom potvrdila da je u ovom trenutku spremna da primi Miu na lečenje.

Uukoliko ste u mogućnosti, finansijski pomognete Mii uplatom na žiro račun:

160-5110200161112-51, primalac: Mia Torbica, Šumadijske divizije 22, Beograd

ili slanjem SMS poruke sa sadržajem 132 na broj 3030.

Milica3

Apelujemo na sve ljude dobre volje, da se priključe humanitarnoj akciji za Miu Torbicu u nadi i veri da možemo da joj pomognemo zajedno. Na facebook stranici svakodnevno možete da se informišete o načinima na koje možete da pomognete i dokle smo stigli u prikupljanju novčanih sredstava.

Milica5