Penzioner koji je 50 godina patio od migrene tvrdi da se čudesno izlečio i to jednim neočekivanim postupkom.

Britanac Kolin Simen (79) tokom života isprobao je sve kako bi pokušao da izlečiti glavobolju. Ovaj otac dvoje dece priznao je da bi, da nije bilo jakih tableta protiv bolova, čak počinio samoubistvo.

Simen je tako jednog dana od prijatelja čuo da neki ljudi glavobolje leče pirsingom pa je i on odlučio da se okuša u tome. Kada je probušio ušnu hrskavicu, tvrdi, glavobolje su zaista prestale.

Simen kaže da mu je nakon probušenog uha migrena prestala i mir od glavobolje traje već mesec dana.

– Osećam se kao druga osoba. Lepo je doći kući i ne brinuti se o uzimanju lekova. Ne znam jesam li sada potpuno izlečen, ali živim u nadi. Ako počnu da se vraćaju, staviću naušnicu i na drugo uho – ispričao je Simen, piše Mirror.

Gde god smo išli, sa sobom smo uzimali tablete

Siman je u svojoj borbi protiv migrena probao mnoge načine lečenja, među kojima su bile i injekcije u području oko očiju. Ali, migrene su se samo pogoršavale i Simen bi bio u bolovima na dnevnoj bazi.

– Glavobolje su bile užasne, pojavljivale bi mi se boje pred očima i bol bi bila zaslepljujuća. Supruga me jednom pronašla s štipaljkama za veš na licu, činio sam sve samo da bol prestane – rekao je Simen i dodao da je bio izgubio nadu i pomirio se da će migrena biti deo njegovog života.

Dodao je kako je njegovoj unuci smešno što joj deda ima probušeno uho, a supruzi je drago što su se i on, ali i ona rešili patnje.

– Bilo je užasno i ja nisam mogla da učinim ništa da mu pomognem s tom boli. Gde god smo išli nosili smo tablete, a sada za to više ne moramo da brinemo – rekla je 65-godišnja Sandra.

Oni koji podržavaju ovu metodu protiv migrene kažu da ona deluje poput akupunkture, dok lekari tvrde da nema dokaza da ta metoda uklanja glavobolje.

Izvor: Večernji.hr
Foto: aloemiracle