Hvala Joksićima: Porodica Stamenković
Suvomrazica se uvlači pod kosti dok se približavamo domu Svetomira Stamenkovića u selu Korbevac kod Vranjske Banje. Napolju minus 20 stepeni, a u malenoj kući, Stamenkovići su nas željno očekivali.
Hvala Joksićima: Porodica Stamenković
Hvala Joksićima: Porodica Stamenković

Ušavši u njihov skromni dom, zatekli smo ih u sobi gde je pucketala vatra, pa su se oko šporeta okupili Svetomir, Snežana i Tamara. Kad smo im uručili prilog od 100 dolara dobročinitelja Slobodana u Ljiljane Joksić iz Sidneja, silno su se obradovali.

Pismo donatora
Na prvi dan novog leta Gospodnjeg, naši čitaoci i stalni donatori, Joksići iz Sidneja napisali su: “Molimo da ‘Vesti’ uruče novčani darak porodici Stamenković, Svetomiru, Snežani i Tamari, želimo da ih prati zdravlje i snaga krepka, radost od njihove ćerkice…”

“Blagosloveni bili naši dragi dobrotvori, zahvaljujući njima naše svagdašnje muke podnosimo lakše. Posebno zbog Tamare, našeg jedinog smisla i volje za životom”, kaže Svetomir, a majka Snežana kroz osmeh govori kako će sada napraviti kolače svojoj mezimici.

Zaboravila je na čas i na reumu od koje su joj se iskrivili prsti na rukama, koji nesnosno bole noću. “Traži mi Tamara tulumbe, a meni milo, ali moram da sačekam da primim penziju koja je oko 100 evra. Kao da su znali dobrotvori, biće slatkiša koliko večeras, a imaćemo novca i da je nečim ponovimo. Učenica je 4. razreda Elektrotehničke škole u Vranju, prava devojka, mora da je uredna, lepo obučena”, ističe majka zadovoljna činjenicom da je njihova jedinica vrlo dobra učenica.

Otac sa jednom nogom kraćom 16 centimetara, i ugaslim vidom na desnom oku, nadniči kod komšija. Nemaju imanja, pa žive od njegovih nadnica i skromne penzije. “Za našu jedinicu sve ćemo dati. Da se ponosimo njome. Želja je njena, a i naša da bude primljena u Vojsku Srbije… Da ima svoj dinar, da se osamostali i misli na svoju budućnost”, poručuje domaćin Svetomir.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

Izvor: VESTI online