-Paradajz u konzervi. Problem je u limenim konzervama. One sadrže bisfenol-A, sintetički estrogen koji se dovodi u vezu s reproduktivnim problemima, srčanim oboljenjima, dijabetesom i gojaznošću. Jedite sok od paradajza iz staklene flaše.

– Meso grla koja su hranjena kukuruzom. Stoka u prirodi jede travu, a ne žitarice. Većina današnjih farmera, zbog pritiska i želje za većim profitom, hrani stoku kukuruzom i sojom zato što su jeftiniji. Meso stoke koja se hranila travom sadrži više beta-karotena, vitamina E, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Uz to, sadrži manje zasićenih masti.

– Kokice iz mikrotalasne sadrže supstancu PFOA, hemikaliju koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrotalasnu. Ova hemikalija dovodi se u vezu s neplodnošću, kao i problemima s jetrom i pankreasom. U mikrotalasnoj ova hemikalija isparava i ulazi u kokice, a u ljudskom telu se može zadržati godinama.

– Neorganski krompiri sadrže herbicide, pesticide i fungicide. Neorganske krompire možete prepoznati po tome što ne mogu da proklijaju. Alternativa su, naravno, organski krompiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krompire, ali hemikalije su apsorbovane u tolikoj meri da pranje nije nikakvo rešenje.

– Losos sa farmi. Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovanim perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i gojaznošću. Alternativa je divlji, ulovljeni losos.

– Mleko krava kojima se ubrizgavaju veštački hormoni da bi što više pospešili proizvodnju mleka, što dovodi do infekcija i gnojenja. Ovakvo mleko povezuje se s rakom debelog creva, dojke i prostate. Alternativa je sirovo i organsko mleko

– Neorganska soja (GMO nefermentisana soja) izaziva dugoročne probleme sa zdravljem zato što remeti balans hormona, a može da dovede čak i do raka.

– Neorganske jabuke sadrže najveći nivo pesticida. Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Izvor: ikragujevac.com