Svi mi volimo da jedemo slatkiše i koliko god se trudili da budemo disciplinovani ne možemo u potpunosti izbaciti kupovne čokoladice kao ni kolače iz upotrebe.

Kolači

Ono što možemo i što je pametno učiniti jeste zameniti nezdrave slatkiše zdravim alternativama. I što je još važnije ne moramo dodatno komplikovati naše živote nekim složenim receptima i namirnicama koje su preskupe ili nama skoro nepoznate. Možemo jednostavno primenjivati sledeci recept kao osnovu koju ćemo dalje unapređivati našom kreativnošću.

Dakle, osnovno “testo” čine 4 jaja i 2 banane. Samo to, dragi moji! Kada umutite ovu smesu da postane homogena možete pustiti mašti na volju i dodati u smesu voće po želji (mix crvenog voća-maline, ribizle, višnje, borovnice…), sitno iseckane komadiće jabuke, kruške, komadiće crne čokolade i sl. Zatim sipate smesu u kalupe sa korpicama kako se smesa ne bi zalepila za kalupe, i pečete u rerni zagrejanoj na 220 stepeni (nekih 10-ak minuta, ili više dok ne porumene). Dobićete odprilike 24 mafina (2 pleha sa kalupima od po 12). Pozovite društvo i zasladite se svi skupa.

Prijatno!