Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu danas su uručene diplome uspešnim polaznicima Regionalnog centra za talente, za osvojene nagrade na regionalnoj i republičkoj smotri talenata.

Na republičkom takmičenju mladih talenata krajem maja u Beogradu, 17-oro učenika osnovnih i srednjih škola okupljenih u Regionalnom centru za talente, osvojilo je nagrade iz matematike, fizike, hemije, biologije, književnosti, istorije, engleskog jezika, informatike i psihologije.

Svečana dodela diploma za osvojene nagrade na regionalnoj i republičkoj smotri talenata održana je na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevca.

Ne slučajno, jer je ovaj fakultet jedina institucija koja kontinuirano podržava rad Centra. Ustupaju svoje učionice, kabinete, a njihovi nastavnici su ujedno i mentori osnovcima i srednjoškolcima koji žele da saznaju više nego što im pruža školsko obrazovanje.

Talentovani učenici koji osvajaju nagrade na takmičenjima kažu da Regionalni centar za njih ima veliki značaj.

Od ove godine podršku su dobili i od Fakulteta inženjerskih nauka, koji im je dao prostor za njihov istraživački rad, a razvoj Centra pomažu i nastavnici ove institucije.

Regionalni centar za talente osnovan je kao sastavni deo Republičkog centra, čiji je osnivač Vlada Republike Srbije.

Izvor: RTK