Priznanje Najlepše dvorište u 2019. godini u okviru tradicionalne manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ poneli su Obradović Milanče i Ana iz Lužnica, drugo mesto pripalo je Radosavljević Radiši iz Svetinje, a treće Stamenković Zorici iz Poskurica.

Kliknite na sliku da otvorite galeriju

 

U cilju očuvanja prirode, oplemenjivanja prostora, uklanjanja divljih deponija i razvoja sela, manifestaciju „Dani otvorenih dvorišta“ već 13 godina uz podršku grada Kragujevca organizuje Gradska turistička organizacija u saradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Na svečanosti u zgradi Gradske uprave, nagrade su uručene dobitnicima koji su se u odnosu na 62 učesnika iz 13 sela sa teritorije grada Kragujevca izdvojili kao najbolji u još tri kategorije. Najlepši detalj u svojim dvorištima imaju tri dobitnika iz Vlakče Gajić Nada, Pavlović Draga i Ješić Slavojka. Prvo mesto za Najlepše etno dvorište pripalo je Gajić Dragici iz Dulena, drugo Ješić Marku iz Vlakče, a treće mesto je osvojila OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića. U kategoriji Najlepše park dvorište prvo mesto osvojila je Lazić Lidija iz Stragara, drugo Vučković Draginja iz Vlakče a treće Jovanović Mirjana iz Cerovca.

Čestitajući dobitnicima nagrada Bojan Pavlović vd direktora Gradske turističke organizacije zahvalio se svim učesnicima jer je svako od njih u proteklih godinu dana uradio nešto novo u svom dvorištu i životnom okruženju

i time doprineo da manifestacija “Dani otvorenih dvorišta” bude još uspešnija. Osnovni cilj manifestacije je promocija očuvanja životne sredine i ljudi koji se bave negovanjem i kultivisanjem svoje životne sredine a ujedno i naše, a i prilika je da promovišemo seoski turizam za koji imamo nesvakidašnji potencijal u celoj Šumadiji i Pomoravlju, kazao je Pavlović.

Pored pehara i zahavlnica, za sve dobitnike obezbeđene su i nagrade: baštenske makaze, crevo ili rukavice, sadnice cveća i drveća, vaučere za otvorene ili zatvorene bazene, a najbolji su od Dunav osiguranja dobili “Čuvara kuće” na godinu dana.

Foto:Bojan Radošević