U periodu 24.–28.07.2019. godine ce biti održana jedinstvena manifestacija biciklista oštećenog vida (slepih i slabovidih).

Pod tradicionalno visokim pokroviteljstvom Ambasade BiH u Srbiji, pokroviteljstvom zbratimljenih gradova Kragujevca i Mostara, odnosno gradova kroz koje biciklisti prolaze. 

Kliknite na sliku da otvorite galeriju

Startu tandem biciklističkog maratona su prisustvovali predstavnici grada Kragujevca, organizacija I Klubova koji pružaju podršku manifestaciji. 

Prvi tandem biciklistički marathon je održan 2004. sa namerom biciklista da na ovaj način čestitaju gradu pobratimu obnavljanje starog mosta srušenog u ratnim sukobima I četiri ipo veka duge tradicije skokova u vodu sa starog mosta na Neretvi. 

Iste godine, zapravo pri samom ispraćaju biciklista iz Mostara, poželevši im srećan put ljubazni domaćini su izrazili želju da dolazak kragujevačkih biciklista na skokove sa starog mosta postane tradicija. 

Pohod prijateljstva dvotočkaša je postao omiljena manifestacija, ne samo kragujevačkih, već I biciklista iz cele Srbije. 

Foto:Bojan Radošević