Još jedna u nizu manifestacija u okviru obeležavanja Medjunarodne nedelje gluvih i Medjunarodnog dana znakovnog jezika, a sve uz svesrdnu podršku gradske samouprave, u okviru Projekta Reginalnog ,, programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ( ReLOad)  u  OŠ,,Stanislav  Sremčević ” u Kragujevcu,  održan je zanimljiv program za sve prijatelje koji su podržali realizaciju akcije,, Čuti i razumeti”.

Poseban doprinos ovoj akciji je i ove kao i prethodnih godina dao grad Kragujevac, Kompanija Audiovox, GTO Kragujevac, škola za učenike oštećenog sluha iz Kragujevca, i OŠ, ,,Stanislav  Sremčević”.

Kliknite na sliku da otvorite galeriju

Programu su osim predstavnika gradske uprave prisustvovala deca i njihovi pratioci iz Niša , Novog Sada, Beograda i Jagodine.
Poseban utisak je ostavila prezentacija Marka Purića iz Kragujevca, koji se još kao sedmomesečna beba susreo sa problemom nagluvosti, ali je uz veliku podršku porodice ,prijatelja i svoje jake volje , uspeo da se izbori sa svojim problemom, tako da danas kao čovek od 43 godine, vozi automobil, ima porodicu i troje dece i sasvim normalno funkcioniše.
Prisutnima je u svom izlaganju poručio da ne posustaju, da je sve moguće  i da se ne predaju pred životnim izazovima.

Foto/video:Bojan Radošević