Prva beba u pravoslavnoj Novoj godini, rođena je samo dva minuta posle ponoći 14. janura i dečak je težak 3 kg i 160 grama. Porođaj je obavljen prirodnim putem a mama i beba su dobro, kazala je dr Tatjana Kastratović. Prvorođenu bebu i mamu u Porodilištu kragujevačkog Kliničkog centra, obišla je članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović i tom prilikom uručila poklon čestitku grada Kragujevca u iznosu od 100 hiljada dinara.

Kliknite na sliku da otvorite galeriju

Kao što smo darovali prvu bebu rođenu 1. januara 2020. godine, grad Kragujevac pripremio je poklon čestitku u vrednosti od 100 hiljada dinara i za prvu bebu rođenu u pravoslavnoj Novoj godini. Važno nam je da grad Kragujevac kroz osnaživanje mladih roditelja i budućih bračnih parova i dalje vodi politiku kakvu na nacionalnom nivou sprovodi Ministarstvo demografske i populacione politike, kazala je dr Gordana Damnjanović.

Pored toga kroz brigu o reproduktivnom zdravlju i zdravom roditeljstvu vodimo računa i o mladim generacijama. Kroz preventivne programe, finansiranje vantelesne oplodnje, besplatan prevoz đaka, sufinansiranje boravka dece u vrtićima, boravka na rekreativnoj nastavi u kragujevačkom odmaralištu i brojne druge mere, želimo poručila je dr Damnjanović da podstaknemo roditeljstvo i da se što više beba rađa.

Foto/video:Bojan Radošević